Tony Kelly presenteert glamorous Miami met een knipoog

Tony Kelly presenteert glamorous Miami met een knipoog

door BSS Technical op Jul 02, 2024

Topfotograaf Tony Kelly presenteert zijn nieuwe koffietafelboeken bij uitgeverij teNeues Verlag: Miami in uitbundige kleuren. In Miami draait alles om het gestileerde fashionable strandleven van the rich and famous van de Amerikaanse hotspot, gebracht met een vleug humor.

Wat begon als een achtpagina shoot voor het Britse magazine GQ, mondde uit in een uitbundig, grappig, glamorous en grafisch koffietafelboek. Fotograaf Tony Kelly belandde bij toeval in Miami nadat een shoot lastminute was geannuleerd. Zijn creative director Paul Solomons, besloot om Kelly carte blanche te geven. Hij was ervan overtuigd dat in een stad als Miami met zijn zonovergoten stranden, exotische straten, adembenemende Art Deco-architectuur en verleidelijke jet set en artistieke inwoners, er iets bijzonders uit moest komen. En hij had gelijk, want de wereld door de lens van Tony Kelly toont een tropische stad in beweging als cultureel hoogstandje. Een eersteklas kunstbestemming die botst met het komen en gaan van de machtsspelers van luxe en zonovergoten lichamen van South Beach. Miami is de derde rijkste stad van de Verenigde Staten en heeft een indrukwekkende skyline.  

In dit boek vormen veel schaars geklede en naakte modellen op hoge hakken de rode draad. Kelly geeft een weelderige sociale observatie van de joie de vivre, en weet met zijn powerpops van cultuur en glamour conventionele grenzen van lust, rijkdom en schoonheid te overstijgen en doet dit met een vette knipoog. Deze combinatie werkt zo aanstekelijk, dat het boek uit is voordat je het in de gaten hebt.

Miami is het zesde fotoboek van de van oorsprong Ierse, maar in LA woonachtige fotograaf. Hij is wereldwijd bekend om zijn fine art prints en de vele covers die hij maakte voor bladen als Vanity Fair, GQ, Playboy en Complex. Zijn foto’s ademen een overvloed aan kleur en zijn doordrenkt met een vleug glitter and glamour en ironie.  Daarnaast is zijn werk uitermate sexy, stijlvol en prikkelend en wordt hij door veel fotokenners gezien als de moderne Helmut Newton.